RVS Kookeiland

Op maat gemaakt
keukenbladen op maat gemaakt

RVS Keukeneiland

Op zoek naar een stijlvol RVS kookeiland? Wij vervaardigen de mooiste maatwerk kookeilanden, kooktafels en kookbruggen. Producten vervaardigd van roestvrijstaal die de laatste jaren helemaal in zijn. Zo kun je denken aan een vrijstaand kookeiland, of een half vrijstaande kookbrug die aan 1 zijde tegen een wand staat.
Deze kookbruggen zijn er in verschillende uitvoeringen.
Alleen een kookeiland, voorzien van een kookplaat en/of een spoelbak.
Een keukeneiland met aan de kopzijden 1 zijpaneel of aan beide zijden een roestvrijstalen paneel.
Deze roestvrijstalen zijpanelen worden ook wel zijwangen genoemd.
De zijwangen worden soms los meegeleverd en aan de keukenkasten geschroefd of gelijmd, maar er is ook de optie om de zijwangen aan het werkblad te lassen zodat er een soort U- vorm ontstaat.
Tussen deze U-vorm worden de kasten geplaatst, aan 1 zijde of aan beide zijden afhankelijk van de breedte van de kookbrug en of je er een zitgedeelte wilt hebben voor het ontbijt.
De meeste kookbruggen hebben een werkhoogte van 900 mm, maar ben je wat langer dan is het meestal 950 mm. Je kunt zelf de hoogte van de kookbrug bepalen.

kookbrug; John RVS Maatwerk; keukenbladen op maat gemaakt

Kookbrug

In deze kookbruggen kan een kookplaatuitsparing worden aangebracht, zowel voor een opbouw kookplaat als ook voor een vlakke inbouw.
Spoelbakken worden geheel naadloos door ons in de werkbladen gelast en netjes afgewerkt. Er is een grote keuze in het type, formaat en model van de spoelbakken. De meest voorkomende modellen staan in onze prijsbladen. Wil je een andere spoelbak neem dan even contact met ons op. Wij leveren het volledige spoelbakken programma van Reginox, Lorreine en Caressi. Naast de huishoudelijke spoelbakken hebben wij ook een serie spoelbakken die in de projectsfeer of in de grootkeuken sector gebruikt wordt. Mocht het zo zijn dat je een andere spoelbak wil dan is er natuurlijk de mogelijkheid om deze toe te leveren.

Maatwerk

Bij de kookbruggen die een bladdikte hebben van minimaal 60 mm, hebben wij de mogelijkheid om in de rand van het werkblad inbouw stopcontacten te plaatsen met een diameter van 42 mm in een zwarte kleur. Verder zul je in onze prijsbladen diverse extra bewerkingen vinden die het mogelijk maken om tot een perfect product te komen.
De standaard finish is een geborstelde finish. Deze finish is krasgevoelig en dat maakt het werkblad juist zo aantrekkelijk, omdat je ziet dat er op gewerkt wordt. Maar stoort het je dan hebben wij ook een finish met allerlei krasjes in een cirkelvormig patroon wat wij richtingloos geborsteld noemen.
Daarnaast hebben wij een gematteerde versie, die heel veel lijkt op een gepareld blad en heeft een donkergrijze tint. Wil je een stoer en opvallende kookbrug, kies dan voor de wild geborstelde structuur. Een echte eyecatcher waar je niet om heen kunt. Denk er wel aan dat het in je interieur past.
De bladdikte van de kookbruggen of spoelbruggen verschilt en kan van 16 mm tot wel 100 mm zijn. Bij de aangelaste zijwangen worden de hoeken in de rand onder verstek geslepen en geborsteld.
Alle kookbruggen evenals onze werkbladen en aanrechtbladen worden standard aan de onderzijde verlijmt met een Populieren multiplex. De multiplex dikte varieert van 15 mm tot 18 mm. De randen van de bladen worden voorzien van een kader van vullatten met een breedte van ca. 50 mm. Maar aangezien wij maatwerk maken en leveren zijn er veel meer mogelijkheden die hier niet allemaal genoemd kunnen worden. Heb je vragen of wil je graag advies of eens langskomen in Lemmer dan ben je van harte welkom.

werkbladen
keukenbladen op maat gemaakt

Kooktafels

Kooktafels vervaardigd van roestvrijstaal in een finish geborsteld of in een andere fraaie finish. Bij kooktafels of spoelbruggen zijn er verschillende opties.

Denk hierbij aan gematteerd, richtingloos geborsteld of de stoere wild geborstelde finish van roestvrijstaal. De zijwangen kunnen wij aan het werkblad lassen. Het is dan een compleet geheel. Of de zijwangen worden los meegeleverd. 

In de kooktafels is er de mogelijkheid voor het naadloos inlassen van design spoelbakken. Ook kunnen kookplaten als vlakke inbouw worden uitgevoerd of een sparing voor een opbouw model. Onze roestvrijstalen producten worden aan de onderzijde altijd voorzien van een multiplex verlijming. Hierdoor krijg je een kwalitatief hoogwaardig product en is het blad goed aan de onderliggende keunkasten te monteren.

De dikte van de roestvrijstalen bladen en wangen varieert van 10 mm tot en met 125 mm. Wil je een grotere bladdikte, neem dan contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten of een offerte ontvangen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.